Гаряча лінія 24/7 0 800 601 701

Ера екомобілів


Ще зовсім недавно електромобілі відносили до екзотики, у той час як сьогодні на дорогах зустрічається все більше цих транспортних засобів. Такі виробники, як Tesla, Nissan, BMW та інші не просто показують свої розробки на виставках та дивують оточуючих, а й налагодили масштабний випуск новинок, у тому числі і бюджетних моделей для людей із середнім достатком.


Перші чисті машини із електричним двигуном з'явилися в Україні ще в 2012 році. Їх було всього сім, коли як в середині 2020 це число склало 21 836.


Електрокари цінують за комфорт, безпеку та простоту обслуговування, але основна перевага полягає в екологічності. Машини, оснащені електродвигуном, не забруднюють атмосферу шкідливими викидами на відміну від бензинових аналогів. Європейці віддають пріоритет захисту навколишнього середовища, тому активно освоюють нову технологію. Україна займає 5 місце в Європі по кількості електромобілів.

Варто також відзначити низький рівень шуму при роботі та економію на придбанні палива. Все, що потрібно - це вчасно зарядити акумулятор на спеціалізованій станції і впевнено продовжувати свій шлях. Але дорога не перестає залишатися місцем, де потрібна особлива пильність, і страхові випадки не виключені. Електрокар моментально привертає увагу на парковці, і не завжди це банальна цікавість: незвичайне авто може стати предметом інтересу зловмисників.

Види страхування


Із зростанням попиту на електромобілі збільшується потреба у якісних страхових послугах. Найбільш пріоритетними вважаються добровільний вид страхування КАСКО та обов'язковий вид ОСАГО. Їх суть у корені не відрізняється від тих продуктів, які компанія пропонує власникам традиційних транспортних засобів.
На законодавчому рівні класифікація автомобілів ще не визначена остаточно. Страхова компанія приймає рішення самостійно, до якого типу авто віднести той чи інший екомобіль. Коли відбувається оформлення страхового поліса на електромобіль, вирішальним фактором служить потужність електродвигуна.


Після укладення договору КАСКО, вступає в силу гарантія відшкодування збитків у разі пошкодження або викрадення електрокара. Якщо сам власник завдасть шкоди майну, наприклад, неохайно заїде у двері гаража і пошкодить кузов, грошова компенсація буде виплачена власнику авто, або ж проведений ремонт за рахунок страхової компанії на СТО.

Всім власникам електрокарів необхідна обов'язкова страховка електромобіля ОСАГО. Оформити ОСАГО (автоцивілку) зобов'язані власники будь-яких автомобілів - з двигунами внутрішнього згоряння, гібридних та електро. Останні являють собою окрему категорію. Сенс ОСАГО універсальний і полягає у тому, щоб забезпечити захист усіх учасників дорожнього руху.
Національна комісія фінансових послуг у 2019 році пішла назустріч тенденції збільшення числа екологічно чистих авто на дорогах країни і затвердила коригувальний коефіцієнт при розрахунку вартості автоцивілки 0,9. Результат - ОСАГО стало на 10% дешевше.
Кожен водій оберігає себе від колосальних витрат у ситуації, де він виступає винуватцем, навіть якщо страхова виплата покриє лише частину витрат. Йдеться про компенсацію ремонту та лікування постраждалих. До цього потрібно додати і відновлення власного майна та здоров'я.

Переваги оформлення страхування електромобілів


В нашій країні далеко не кожна компанія готова запропонувати клієнту високоякісні послуги конкретно для власників екомобілів. «АСКА» - одна з небагатьох страхових організацій, яка надає цю можливість. Програма страхування «Автоформула»:
● є комплексом повного КАСКО із покриттям усіх ризиків;
● гарантує виплату, не враховуючи знос;
● нульова франшиза завжди, ступінь пошкодження не має значення;
● збитки менше 5% від вартості машини - відшкодування без довідки із поліції;
● цілодобова технічна допомога у дорозі без вихідних та свят:
● дія покриття більш ніж у 50 країн світу.

Страхування електро мобілів - невідкладне питання.


Звертайтеся у страхову компанію «АСКА» прямо зараз. Отримайте повну консультацію за телефоном 456 із мобільного або залишайте заявку на сайті https://aska.ua/.