Гаряча лінія 24/7 0 800 601 701

Акціонери страхової компанії "ВУСО" (Київ) досягли попередньої домовленості про купівлю Українська акціонерна страхова компанія "АСКА" (Запоріжжя) з метою створення великого гравця страхового ринку з українським капіталом, повідомляється в прес-релізі СК "VUSO".

Згідно з даними Insurance TOP, активи "ВУСО" та "АСКА" на 30 вересня 2021 року становили 903 млн грн і 501,2 млн грн, страхові премії за січень-вересень 2021 становили 1,24 млрд грн (8-е місце у ренкінгу страховиків) та 853,8 млн грн (13-те місце) відповідно.

"Після злиття компаній на страховому ринку України з'явиться гравець, який стане одним із найбільших страховиків України. "ВУСО" демонструє зростання в роздрібному сегменті. "АСКА" - традиційно сильна в корпоративному сегменті. Синергія, на наш погляд, в об'єднанні очевидна ", - зазначив голова наглядової ради VUSO Михайло Назарчук.

Згідно з повідомленням, після завершення угоди планується об'єднання УАСК "АСКА" та СК "ВУСО" під єдиним брендом VUSO. Усі зобов'язання перед партнерами та клієнтами АСКА збережуться та виконуватимуться у повному обсязі (і в період проведення угоди, і після об'єднання). Об'єднана компанія збереже поточні сервіси АСКА та розширить перелік послуг для клієнтів.

Майбутнє об'єднання дозволить збільшити присутність VUSO у корпоративному сегменті страхування за рахунок тривалих відносин АСКА з великими корпоративними клієнтами, а також вийти на ринок міжнародного страхування "Зелена карта".

Угода про продаж відбудеться з дотриманням усіх необхідних регуляторних та інших, визначених законодавством, процедур, що передбачають здачу дублюючих ліцензій АСКА на страхову діяльність.

Сума та умови угоди не розголошується. Про завершення M&A буде повідомлено додатково.

Страхова компанія "ВУСО" працює на українському ринку з 2001 року, володіє 50 ліцензіями: 33 - на добровільні та 17 - на обов'язкові види страхування. Компанія спеціалізується на моторному, медичному та туристичному страхуванні для приватних та корпоративних клієнтів, має понад 30 представництв по всій Україні. Є Членом МТСБУ, Ядерного пулу, учасником проекту із Прямого врегулювання. Складається у Національній Асоціації Страховиків України. Компанії надано рейтинг фінансової стійкості (надійності) на рівні uaАА. Акціонерами ВУСО є Фонд "Альтитуда", кінцеві бенефіціари - Михайло Назарчук та Олексій Шуба.

"УАСК "АСКА" — перша приватна страхова компанія, що з'явилася в незалежній Україні, і працює вже понад 30 років. Входить до портфелю міжнародної інвестиційної компанії SCM.

На початок 2020 року АСКА налічує 2900 корпоративних та понад 200 тис. приватних клієнтів по всій Україні. Є членом МТСБУ, одним із засновників Ядерного пулу, членом Екологічного пулу. Страховик має ліцензії на провадження страхової діяльності за 19 добровільними та 20 обов'язковими видами страхування та входить до ТОП-15 провідних страховиків України за ключовими показниками. За час своєї роботи АСКА неодноразово здійснювала найбільші виплати в історії українського страхування.