Гаряча лінія 24/7 0 800 601 701

Страхова компанія АСКА подала заяву в МТСБУ про вихід з проекту прямого врегулювання на ринку «автоцивілки». З огляду на те, що за 3 роки існування в Україні пілотної ініціативи «Угода про пряме врегулювання на ринку ОСЦПВ» до неї так і не приєдналася більшість компаній-членів МТСБУ, в СК АСКА прийнято рішення про вихід з 11 вересня 2019 року з цього проекту.

У зв'язку з цим, після виходу з проекту прямого врегулювання, при настанні страхового випадку необхідно звертатися в страхову компанію винуватця ДТП за відшкодуванням. Якщо винуватець події застрахований в АСКА, необхідно буде подавати заяву про страхову подію в офіси СК АСКА.

У страховій компанії АСКА підкреслюють, що готові розглядати повернення в проект по прямому врегулюванню, як тільки він стане обов’язковим для всіх.

Одним з оптимальних шляхів повернення лідерів ринку, зокрема СК АСКА, до роботи на принципах прямого врегулювання збитків по «автоцивілці» може послужити загальнообов'язкове впровадження такого підходу на законодавчому рівні при прийнятті нового закону про ОСЦПВ.

Інформаційно: страхова компанія АСКА - перша недержавна страхова компанія України. Працює в сфері автострахування 29 років, стабільно входить в ТОП-15 національних компаній зі страхування відповідальності автовласників. За 2018 рік АСКА залучила майже 98 млн грн премій зі страхування відповідальності автовласників (ОСЦПВ).