Гаряча лінія 24/7 0 800 601 701

Акціонери страхової компанії VUSO оформили придбання "УАСК АСКА" (працює під брендом "АСКА") з метою створення великого гравця сстрахового ринку з українським капіталом.

 «Попри війну і, здавалося б, невідповідний час для інвестицій, ми маємо намір довести свою задачу щодо злиття двох компаній до кінця. Ми віримо у перемогу України та її майбутнє! Сподіваємося, що українці та українські підприємства будуть і надалі користуватися послугами VUSO як великої української компанії. Для нас символічно, що дата укладання угоди, як і дата початку об'єднання – 24 серпня – День Незалежності нашої країни!», – повідомив Голова Наглядової ради СК ВУСО Михайло Назарчук.

Після оформлення угоди планується об'єднання "УАСК АСКА" та СК "VUSO" під єдиним брендом VUSO до кінця 2022 року.

Майбутнє об'єднання дозволить збільшити присутність VUSO у корпоративному сегменті страхування за рахунок тривалих відносин АСКА із великими корпоративними клієнтами.

Сума та умови угоди не розголошуються.

Страхова компанія VUSO працює на українському ринку з 2001 року. За даними Insurance TOP, її активи станом на 31.12.2022 становили 940,5 млн грн, страхові премії за 12 місяців 2021 – 1,719 млрд грн (8-е місце у ренкінгу страховиків). Має 50 ліцензій: 33 – на добровільні та 17 – на обов'язкові види страхування. Компанія спеціалізується на моторному, медичному та туристичному страхуванні для приватних та корпоративних клієнтів, має понад 30 представництв по всій Україні. Є Членом МТСБУ (з 01.07.22 – Повним Членом), Ядерного пулу, учасником проекту з Прямого врегулювання. Входить до складу Національної Асоціації Страховиків України. Компанії надано рейтинг фінансової стійкості (надійності) на рівні uaАА. Акціонерами VUSO є Фонд «Альтитуда», кінцеві бенефіціари – Михайло Назарчук та Олексій Шуба.

"УАСК АСКА" – перша приватна страхова компанія, що з'явилася в незалежній Україні та працює вже понад 30 років. Входила до портфеля міжнародної інвестиційної компанії SCM.

На початку 2022 року АСКА налічувала 2900 корпоративних та понад 200 тис. приватних клієнтів по всій Україні. Є членом МТСБУ та одним із засновників Ядерного пулу. Страховик має ліцензію на провадження страхової діяльності щодо обов'язкового страхування цивільної відповідальності автовласників (включаючи Зелену Карту). За час своєї роботи АСКА неодноразово здійснювала найбільші виплати в історії українського страхування.