Гаряча лінія 24/7 0 800 601 701

Страхові премії, зібрані УАСК «АСКА» за перші три місяці 2019 року, зросли в порівнянні з аналогічним періодом 2018-го року на 26,8% та перевищили 205 млн грн.

Такі результатидосягнуті завдяки системній роботі компанії за різними напрямками страхового бізнесу. Так, АСКА увійшла в ТОП-15 ренкінгу Insurance TOP по добровільному медичному страхуванню (ДМС) та в ТОП-10 зі страхування на випадок хвороби. Компанія зайняла 19 місце зі страхування КАСКО, збільшивши премії на 18%, а також 12 місце на ринку обов'язкового автострахування ОСЦПВ.

Найбільш значущі результати АСКА отримала на ринку добровільного страхування майна та агроризиків. Так, за майновим страхуванням компанія стабільно знаходиться в ТОП-3 найбільших страховиків країни, в страхуванні вогневих ризиків займає друге місце. АСКА як і раніше страхує великі промислові об'єкти, що вимагають великої частки перестрахування.

«Найвищих показників АСКА досягла на ринку страхування сільгосппродукції: за перший квартал наша компанія збільшила страхові платежі на 220%, забезпечивши страховим захистом кілька великих агропроектів. Як результат, сьогодні ми - компанія № 1 на ринку агрострахування України», - коментує результати Олена Шустур, директор з корпоративного страхування СК АСКА.

Важливо, що навіть при таких високих темпах розвитку компанія зберігає високий рівень фінансової надійності. 11 червня 2019 року АСКА отримала оновлення рейтингу фінансової стійкості за підсумками першого кварталу від РА «Експерт-Рейтинг». Рейтинг компанії за національною шкалою зберігається на рівні uaAA: дуже високий рівень стійкості. Активи АСКА за вказаний період виросли на 8,6%, склавши на кінець періоду 886,8 млрд грн. При цьому агентство звертає увагу, що в портфелі активів страховика за станом на 31.03.2019 р. перебували ОВДП на суму 10,2 млн грн, що позитивно вплинуло на рівень забезпеченості підприємства ліквідними активами.