Гаряча лінія 24/7 0 800 601 701

Багато хто чув, що страхування - це надійний фінансовий механізм, який дозволяє економити гроші, але при цьому часто скептицизм, побоювання і невпевненість у власних фінансових знаннях не дозволяє скористатися цією можливістю. У новому випуску блогу АСКА ми наведемо 3 причини, чому варто користуватися страховими послугами.

1. Це популярно. Страхування - один з найперших фінансових механізмів у світі, якому офіційно більше 300 років. В незалежній Україні страхування працює майже 30 років і першою недержавною страховою компанією стала Страхова компанія АСКА. За даними на 2018 рік у країні налічувалася вже 251 страхова компанія (non-life). Страхування не миттєво здобуло увагу і довіру українців, але зараз воно успішно розвивається. Наприклад, за перше півріччя 2019 року майже 300 тис. водіїв застрахували свій автомобіль по КАСКО, понад 500 тис. водіїв купили поліс «Зелена картка», а договори ОСЦПВ є майже у 4 млн автомобілів в Україні. Під час поїздок за кордон для багатьох хорошим тоном стала покупка страхового полісу для подорожуючих. До речі, на нашому сайті його можна купити онлайн, і отримати у відділенні «Нової пошти». 

2. Це надійно. Щоб працювати на страховому ринку, страхові компанії повинні задовольняти строгим вимогам за розміром активів, пройти державну реєстрацію, а також отримати державну ліцензію по кожному виду страхування.

АСКА має ліцензії по 19 видам добровільного та 16 видам обов'язкового страхування. Ця інформація знаходиться у відкритому доступі на сайті Єдиного державного реєстру страховиків України, а також на нашому сайті. А ще показником надійності компанії є рейтинги фінансової стабільності від провідних експертних агенцій (визначається оцінками A, B, C, D, E). Наприклад, АСКА має рейтинг фінансової стійкості на рівні uaAA (дуже висока фінансова стійкість / кредитоспроможність) від РА Експерт-Рейтинг. Про хороше фінансове становище компанії може свідчити стабільна позиція в першій двадцятці ренкінгу Іншуранс-ТОП, а також лідируюче положення в ТОП-3 в провідних для компанії видах страхування.

3. Це недорого. Ціна страхування зазвичай невисока відносно страхової суми - кількості грошей, які страхова компанія може максимально виплатити за договором страхування. Найдорожчою страховкою для приватних осіб вважається страхування автомобіля. Страховий платіж в даному випадку може становити 4-7 відсотків від ринкової вартості авто. Це велика сума, враховуючи, що хороші автомобілі коштують від декількох сотень тисяч гривень. Але й виплати в цьому виді страхування - одні з найбільших. Другим за ціною може вважатися медичне страхування, тому найчастіше частину платежів бере на себе роботодавець. Приватним клієнтам, яких не забезпечують полісом медичного страхування на роботі, ми рекомендуємо скористатися схожим страховим продуктом - полісом «Формула Здоров'я», який передбачає грошову виплату на лікування, якщо діагностовано складні та критичні захворювання, та знадобиться хірургічне втручання.