Гаряча лінія 24/7 0 800 601 701

П'ятниця, 13 традиційно вважається днем, коли можуть відбутися різні неприємності. Згідно зі статисткою АСКА, ніякого особливого сплеску страхових випадків в цей день не зафіксовано, навіть навпаки, п'ятниці, 13 в минулі роки були більш спокійні, ніж інші дні. Сподіваємося, наші читачі такі ж незабобонні, як і ми, тому в цю п'ятницю ми розважимо вас розповіддю про найдивніші договори страхування, які коли-небудь були укладені.

Страхування від паранормальної активності. У Лоустофте (Великобританія) є готель, який уклав договір страхування персоналу і клієнтів через привида ченця, який періодично турбував відвідувачів. Страхування забезпечує покриття від смерті і втрати працездатності, викликане примарами, полтергейстами і іншими паранормальними явищами. Компанія Ллойдс (Лондон) стверджувала, (і ми не можемо однозначно говорити, що це не жарт), що не менше 60 тис. осіб купили страховку, побоюючись перетворення на вампіра або перевертня.

Страхування від викрадення інопланетянами. Голландська компанія Hullberry Insurance Company обіцяє виплатити страхове відшкодування, якщо її клієнта проти його волі викрадуть із Землі прибульці. В цьому випадку потерпілому виплатять 5 тисяч євро, що взагалі не так багато для такої дивної події. Ціна страховки від 12 до 28 євро в рік. Поки жодна людина не заявила про страхову подію.

Але таке страхування є не тільки в Старому Світі. Страхова компанія з викрадення НЛО в Альтамонт-Спрінг (штат Флорида, США) працює з 1987 року і продає поліси з покриттям на 10 млн доларів США, але умови виплати відразу ж вказують на підступ - виплата складе 1 долар на рік протягом 10 мільйонів років. Однак, страховку вже купили 6 тис. осіб. До речі, якщо НЛО здається не такою вже реальною загрозою, можна купити страховку від падіння астероїда.

Страхування від воскресіння Елвіса. Відома страховка на випадок, якщо виявиться, що відомий американський співак Елвіс Престлі виявиться живим. Легенда про те, що він насправді не помер від передозування заспокійливих, а виїхав з США через конфлікт з мафією, довго розбурхувала уми шанувальників. У 2019 Елвісу могло б виповнитися 84 роки, але поки ніхто не отримав доказів, що він живий і відповідно 1 млн доларів, які обіцяли страховики.

Страхування від народження близнюків. Народження близнюків - чудова подія, але не всі батьки готові нести в два рази більше витрат. Тому в Великобританії можна захиститися від можливості народити більше однієї дитини, придбавши спеціальну страховку. Її можуть придбати на ранній стадії вагітності, а потім отримати одноразову грошову суму, якщо раптом народяться близнята.

Страхування від смерті від сміху. Уже згадувана страхова компанія Ллойд з Лондона також застрахувала комедійну трупу на випадок, якщо глядач загине від сміху. Виплата складала б 1 млн доларів США. Ось це впевненість у власному почутті гумору!